18 Eylül 2013 Çarşamba

İnegöl'deki 2b Arazilerinin Satışı Tamamlandı


Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2B arazilerinin ilk etabının satışı tamamlandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2B arazilerinin ilk etabının satışı tamamlandı. 

İnegöl'de 2B arazisi satışları tamamlanırken, ikinci etap satışları için ise kıymet takdiri çalışmaları sürüyor. Bir milyon 200 bin metrekare 1. etap 2B arazisinin tapular sahiplerini buldu. 742 parselden 710'u satılırken, 30 parsele talep olmadı. 

Mücavir alan içinde yer alan arazilerin 1 Nisan, mücavir alan dışında yer alanların ise 1 Mayıs itibariyle satışına başlandı. Hak sahiplerine, yüzde 20 indirimin haricinde taksit kolaylığı da yapıldı. 

Çıkarılan 2B Kanunu'nda 2013 yılı Şubat ayında değişikliğe gidilmişti. Maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar için 400 metrekareye kadar olan arsalarda yüzde 20 indirim yapıldı. Buna göre, hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, 400 metrekareye kadar olan araziler için rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplandı. 400 metrekareden fazlası için ise rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesap yapıldı. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği, sadece bir taşınmaz için uygulandı. 

Akıncılar, Çayyaka, Çiftlik, Fındıklı, Hacıkara, Halhalca, Hilmiye, İclaliye, İnayet, Karagölet, Karalar, Kayapınar, Mezit, Muratbey, Osmaniye, Saadet, Sarıpınar, Sulhiye, Süle, Turgutalp, Yeni köyleri ile Tahtaköprü ve Yenice beldelerinde bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekareden oluşan 742 parsel orman vasfını kaybetmiş arazinin 710 parselinin satıldığı öğrenildi. Toplam 6 milyon TL gelir elde edilecek olan birinci etap satışlarından 3 milyon TL'lik bölümü devlet kasasına girerken, kalan 3 milyon TL'nin ise taksite bağlandığı bildirildi. Hak sahiplerinden taksitlerin 6 yıl içinde 6 aylık periyotlar halinde tahsil edileceği bildirildi. 

İnegöl'e bağlı 16 köydeki toplam 80 bin metrekarelik 2. Etap 2B arazilerinin kadastrolarının yapıldığı, şu an kıymet takdirlerinin tamamlanmak üzere olduğu ifade edilirken, ikinci etap parsellerin satış bilgilerinin bir ay zarfında askıya çıkarılacağı kaydedildi. - BURSA

0 yorum: