16 Eylül 2013 Pazartesi

Türklerin Yaptırdığı Kasaba Pakistanlı Mağdurları Sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Pakistan'ın Muzeffargah şehrinde inşa edilen İkbaliye kasabası, sel felaketinden zarar gören insanlara teslim edildi.

Türk hayırseverlerin yardımıyla Kimse Yok mu derneği tarafından Pakistan'ın Muzeffargah şehrinde inşa edilen İkbaliye kasabası, sel felaketinden zarar gören insanlara teslim edildi. 

Kimse Yok mu, 286 evin bulunduğu kasabayı 7 milyon dolara inşa etti. Yaklaşık iki yılda tamamlanan evler düzenlenen bir törenle afetzedelere verildi. 

Açılışta bir konuşma yapan Kimse Yok mu derneği başkanı İsmail Cingöz, Türk Pakistan dostluğuna vurgu yaptı. "Biz hukukumuzun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Türk Pakistan kardeşliği adına bir köprü daha kurduk." dedi. Yardımsever Türk halkına teşekkür eden Hamza Şerif de, "Türk halkı sadece Pakistanlıların gönlülerini değil, Allah'ın rızasını da kazanmıştır." şeklinde konuştu. 

Evler, Pakistan şartlarına göre oldukça modern. İki oda, bir mutfak, banyo ve tuveletten oluşan evlere yerleşenler için ayrıca cami, pazar yeri, okul ve park alanları da mevcut. 

Yeni evlerine yerleşen afetzedeler, üç yıldır evsiz yaşadıklarını, yapılan bu yardım sayesinde artık kendilerine ait bir eve kavuştuklarını söyledi. 

Törene Türkiye Büyük Millet Meclisin'den AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da katıldı. Açılış kurdelesini Türk Milletvekilleri ve Pencap Eyaleti Başbakanının oğlu Hamza Şerif birlikte kesti. 

2010 yılında yaşanan sel felaketinde milyonlarca Pakistanlı mağdur olmuştu.

0 yorum: