16 Eylül 2013 Pazartesi

Suriyeli Bakan: Anlaşma Kazanılmış Bir Zaferdir

Suriye'de Uzlaştırma görevini üstlenen bakan Ali Haydar yaptığı açıklamada, anlaşmayı "zafer' olarak tanımlayıp savaşa engel olduğunu söyledi.
ABD ve Rusya arasında Suriye'deki kimyasal silahların tasfiye ve imhasına ilişkin yapılan anlaşma Beyaz Saray ve Şam yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandı. Suriye'de Uzlaştırma görevini üstlenen bakan Ali Haydar Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, anlaşmayı "zafer' olarak tanımlayıp savaşa engel olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre, "Anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını" belirten Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, "Bir yandan Suriye'ye krizin içinden çıkması için yardımcı oluyor, diğer yandan Suriye'ye karşı savaş açılmasına engel olup savaş isteyenlerin argümanlarını zayıflattı" yorumunu yaptı.

Suriyeli bakan, "Bu, Suriye için Rus dostlarımız sayesinde başarılmış bir zaferdir" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama da, Suriye'nin kimyasal silahlarını 2014 yılının ortasına kadar imha veya tasfiye etmesi konusunda Rusya ve ABD'nin vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşılayıp "önemli bir adım" olarak niteledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD, Suriye'yi "verdiği sözleri tutması' konusunda da uyardı. - Ankara

0 yorum: