17 Eylül 2013 Salı

Uçma İsteğine Tekerlekli Sandalyeleri Engel Olamadı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yapan bedensel ve zihinsel engelli İngiliz turist, yamaç paraşütü ile atlayış yaptı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yapan bedensel ve zihinsel engelli İngiliz turist, yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. 

Dünyanın önemli yamaç paraşütü merkezlerinden Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde her gün yüzlerce kişi yamaç paraşütü ile atlayış yapıyor. Yılda 60 binden fazla kişinin yaptığı adrenalin yüklü bu sporu yapabilmek için herhangi bir desteğe ihtiyaç duyulmuyor. 2 yaşındaki bebekten 100 yaşındaki yaşlı insanlara kadar her yaştan insan tarafından rağbet gören yamaç paraşütü ile bedensel engelliler de rahatlıkla uçuş yapabiliyor. 

Doğuştan yürüme engelli olan İngiliz vatandaşı Kenny Murphy(26) de 2 bin metre rakımlı Babadağı'na çıkarak atlayış yapan engelli turistlerden biri. Tatil için Fethiye'ye gelen ve bedensel ve zihinsel engeli bulunduğu için yürüyemeyen Murphy, gökyüzünde uçuşan yamaç paraşütlerini görünce ailesine uçmak istediğini söyledi. Sky Sport Paraşüt firması ile görüşen aile, çocuklarının pilot Onur Ertaş ile atlamasını sağladı. Tekerlekli sandalyesini sahilde bırakan Murphy, Babadağı'ndan gerçekleştirdiği atlayış ile uçmanın tadını çıkarttı. 

Kendisi için hazırlanmış özel koltuğunda pilot yardımı ile atlayış yapan Murphy, yaklaşık 45 dakika havada kaldı. Pilot kamerasından heyecanlı olduğu gözlenen engelli İngiliz turisti sahilde yakınları karşıladı. Yeniden tekerlekli sandalyesine alınan Kenny Murphy, mutluluğunu ailesi ile paylaştı. İngiliz turistin Ölüdeniz manzarası eşliğindeki gökyüzündeki uçuşu ve yere inişi yamaç paraşütü pilotlarının kamerası tarafından kaydedildi.

VİDEO İÇİN TIKLA
http://www.sondakika.com/haber/haber-ucma-istegine-tekerlekli-sandalyeleri-engel-5070710/

0 yorum: