17 Eylül 2013 Salı

Muhalifler: Helikopterdeki 2 Pilot Öldü, 1'i Rehin

Muhalifler, düşürülen Suriye askeri helikopterinden 3 kişinin atladığını, 2'sinin öldüğünü, 1'ini ise rehin aldıklarını söyledi.

Türk hava sahasını ihlal ettiği için Malatya'dan kalkan F-16 savaş uçaklarınca düşürülen Suriye askeri helikopterinden 3 kişinin atladığını belirten muhalifler, 2'sinin öldüğünü, 1'ini ise rehin aldıklarını söyledi. 

ENKAZDAN GÖRÜNTÜLER 

Hatay'ın Yayladağı İlçesi yakınlarında sınırımızı ihlal ettiği gerekçesiyle, savaş uçakları tarafından füzeyle vurulan askeri helikopterin enkazı, Suriye'nin İdlib kentine bağlı Obin Köyü'ndeki evlere 100 metre uzaklıkta bir tepenin yamacında görüntülendi. Helikopterin enkaz görüntüleri bu sabaha kadar ancak muhaliflerin servis ettiği görüntülerle dünya medyası tarafından kullanılırken, DHA muhabirleri de bu sabah enkaz bölgesini görüntüleyip, görgü tanıkları ile konuştu. 

HELİKOPTERİN PARÇALARINI TOPLADILAR 

Olayın ardından enkazın büyük bölümünü kamyonlarla taşındıkları bölgeye bu sabah yeniden gelen muhalifler, motor ve pervane parçalarını da sökerek, toplamaya başladı. Bölgedeki en büyük parçanın motor ve pervanenin bağlandığı kütle olduğu göründü. 

2'Sİ ÖLDÜ BİRİ REHİN 

Türkiye sınırına kuş uçuşu 400 metre, yürüme mesafesi 3 kilometre olan bölgedeki muhalif güçler DHA muhabirine, helikopterden atlayan 3 kişiden 2'sinin öldüğünü, 1'inin ise kendileri tarafından rehin alındığını belirtti. 

Helikopter enkazı, Yayladağı'ndan 5 kilometre uzaklıkta Suriye topraklarında, dağlık bölgede ve bir tepenin yamacında bulunuyor.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLA
http://www.sondakika.com/haber/haber-dha-suriye-helikopterinin-dustugu-yeri-goruntuledi-5069614/

0 yorum: